„2021 metų kovo 9 dieną į Baltarusijos užsienio reikalų ministeriją iškviestas Lenkijos laikinasis reikalų patikėtinis Baltarusijoje Marcinas Wojciechowskis. Susitikimo metu lenkų diplomatui buvo pareikštas ryžtingas protestas dėl Lenkijos Respublikos generalinio konsulato Breste konsulo Jerzy Timofiejuko dalyvavimo neoficialiame reginyje, skirtame „prakeiktųjų karių dienai“ ir įvykusiame 2021 metų vasario 28 dieną Breste, dalyvaujant su Lenkija susijusių nevyriausybinių ir jaunimo organizacijų atstovams“, – pranešė ministerija.

„Karo nusikaltėlių heroizavimas mums visiškai nepriimtinas“, – pareiškime sakė Baltarusijos URM.

Dėl to Lenkijai buvo įteikta nota, kurioje konsului J. Timofiejukui pasiūlyta išvykti iš Baltarusijos teritorijos, nurodė ministerija.

Prakeiktaisiais kariais vadinamas Lenkijos antisovietinis ir antikomunistinis pogrindis veikė Antrojo pasaulinio karo pabaigoje ir po jo, iki 1953-iųjų kovojo su Lenkijos Liaudies Respublikos komunistiniu režimu.

Kovo 1-ąją Lenkija yra paskelbusi šio pogrindžio atminimo diena.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)