Tai pirmadienį pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasi Nacionalinio pasipriešinimo centru.

„Kadangi okupuotos Ukrainos dalies gyventojai nenori dirbti grobikams, rusai turi kviestis inžinieriniams darbams darbininkus iš Baltarusijos“, – rašoma pranešime.

Pažymima, kad laikinai okupuotose Chersono srities teritorijose statant įtvirtinimus dalyvavo grupė piliečių iš Baltarusijos. Kita baltarusių brigada laikinai okupuotame Mariupolyje ardė sugriautus pastatus.

„Dėl sunkios ekonominės padėties ir augančio nedarbo Baltarusijoje vis daugiau jos piliečių vyksta į laikinai okupuotas Ukrainos teritorijas dirbti darbų, kurių vietos gyventojai atsisako“, – pridūrė Nacionalinis pasipriešinimo centras.

Baltarusija nuo pirmųjų plataus masto karo dienų prisijungė prie agresijos prieš Ukrainą, leido Rusijos kariuomenei naudoti savo teritoriją invazijai. Tačiau savo reguliariosios armijos kareivių Baltarusija į Ukrainą nesiuntė.

Baltarusija taip pat suteikė savo aerodromus, kad Rusijos orlaiviai galėtų pakilti iš jų ir pulti Ukrainos miestus. Baltarusijos diktatorius Aliaksandras Lukašenka viešai palaikė Rusijos karą prieš Ukrainą.

Rusija taip pat sutelkė Baltarusijoje kelis tūkstančius kariškių, bet pastaraisiais mėnesiais jų skaičius ten gerokai sumažėjo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)