Šis faktas verčia abejoti Š. Kalmanovičiaus darbuotojų žodžiais, esą prieš nužudymą jis išvyko į svarbų susitikimą. Esą tokio lygio verslininkas į verslo derybas negalėjo atvykti neblaivus.

„Š. Kalmanovičiaus kraujyje rasta 0,3 promilės alkoholio, - „Life News“ papasakojo šaltinis. – Tai atitinka apytikriai 2 – 3 taures vyno.“

Be to, atlikus antrąją ekspertizę buvo patvirtintos ankstesnės ekspertų išvados. Verslininkas mirė nuo 18 šautinių žaizdų, dėl šoko ir dėl to, kad neteko daug kraujo. Daugiausia kulkų pataikė į juosmens sritį, 15 iš jų – 9 mm, o 3 – 7,62 mm kalibro.

Tyrėjai taip pat išsiaiškino, jog verslininkas sirgo sunkiomis ligomis – išemine širdies liga, jį kankino padidėjęs kraujospūdis.

Lemtingąją lapkričio 2-ąją, apie 16:35 vietos laiku Š. Kalmanovičius išvyko iš biuro savo automobiliu „Mercedes Benz“, pasakęs sekretorei, jog vyksta į svarbų susitikimą. Apie sušaudymą Š. Kalmanovičiaus darbuotojai sužinojo 16:45.

Į biurą, kuriame buvo tik Š. Kalmanovičiaus sekretorė, paskambino vairuotojas Piotras Tumanovas ir suriko: „Lena, mus sušaudė, mus užpuolė...“ Automobiliu buvo vežama didelė pinigų suma – pusantro milijono dolerių. Kol kas nežinoma, kam jie buvo skirti.