A. Baerbock greičiausiai kels klausimą dėl PAR politikos Rusijos atžvilgiu karo Ukrainoje kontekste. Pretorija palaiko draugiškus ryšius su Maskva ir laikosi neutralumo politikos Ukrainos atžvilgiu.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pakviestas kartu su kitų BRICS šalių – Brazilijos, Indijos, Kinijos, Rusijos ir PAR – valstybių vadovais dalyvauti rugpjūčio 22-24 dieną Pietų Afrikoje vyksiančiame aukščiausiojo lygio susitikime.

Kadangi Tarptautinis baudžiamasis teismas (TBT) yra išdavęs tarptautinį arešto orderį dėl kaltinimų karo nusikaltimais, o Pietų Afrika yra TBT statuto šalis, atvykęs V. Putinas gali būti suimtas. PAR savo pozicijos dėl to aiškiai neišsakė.

Prezidento Cyrilo Ramaphosos pareiškimą, kad Pietų Afrika pasitrauks iš TBT, jo atstovas spaudai vėliau atšaukė.

Praėjusį mėnesį C. Ramaphosa su savo vadovaujama Afrikos delegacija lankėsi Ukrainoje ir Rusijoje, siekdamas tarpininkauti Ukrainos konflikte.

Vizito metu A. Baerbock taip pat planuoja dalyvauti 1996 metais Vokietijos ir PAR įsteigtos dvišalės komisijos, kuri renkasi kas dvejus metus, posėdyje. Darbotvarkėje numatyti klausimai, susiję su ekologišku vandeniliu ir profesiniu mokymu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją