Jų grįžimas į Ukrainą „yra pirmasis žingsnis į taiką“, sakė politikė pirmadienį Kyjive po susitikimo su ukrainiečių kolega Dmytru Kuleba.

Ukrainiečių vaikai pagrobti, jiems plaunamos smegenys – „siekiant nuteikti juos prieš jų tėvyne, Ukrainą“, kalbėjo A. Baerbock. Jų likimas, pasak ministrės, parodo, kad V. Putino niekas negali sustabdyti, jis neturi „jokio moralinio kompaso“, ir kasdien laužo „tarptautinės bendruomenės taisykles ir žmonių sambūvio taisykles“.

Kreipdamasi į tuos, kurie yra neutralūs Rusijos invazijos į Ukrainą atžvilgiu, A. Baerbock sakė: „Kreipiuosi į tuos, kurie nesutinka aiškiai įvardyti agresoriaus ir jo sąjungininkų: pažiūrėkite į šiuos vaikus“.

A. Baerbock į pagrobtų vaikų likimą ketina atkreipti dėmesį kitą savaitę Niujorke vyksiančioje JT Generalinės Asamblėjos sesijoje.

Kyjivo duomenimis, Maskva iš netoli fronto esančių teritorijų į Krymą ir Rusiją išvežė apie 20 000 vaikų. Keli šimtai jų jau galėjo grįžti į vyriausybės kontroliuojamas teritorijas.

Tarptautinis Baudžiamasis Teismas Hagoje dėl vaikų grobimo yra išdavęs Rusijos prezidento V. Putino ir vaikų teisių kontrolierės Marijos Lvovos Belovos arešto orderį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją