Prieš tai Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytras Kuleba, taip pat jo kolegos iš Baltijos šalių, atšaukė savo dalyvavimą trečiadienio vakarą Šiaurės Makedonijos sostinėje Skopjėje prasidėsiančiame susitikime ir tai argumentavo planuojamu S. Lavrovo dalyvavimu. „Rusija sukėlė egzistencinę krizę ESBO ir pavertė organizaciją savo nuotaikų ir agresijų įkaite“, – Kyjive pareiškė Užsienio reikalų ministerija.

Tai komentuodama, A. Baerbock trečiadienį sakė suprantanti, kad ypač politikams Europos rytuose nepaprastai sunku sėstis prie vieno stalo su šalies, puolančios Ukrainą ir Europos taikos tvarką, atstovu.

Tačiau ministrė pabrėžė darysianti viską, kad Rusijos užsienio reikalų ministras negalėtų pasiekti savo tikslo sužlugdyti ESBO.

ESBO, kuriai pastaruoju metu priklausė 57 šalys narės, tikslas yra užkirsti kelią konfliktams ir stiprinti demokratiją. Tačiau dėl Rusijos karo Ukrainoje organizaciją šiuo metu yra ištikusi didelė krizė. ESBO sprendimams paprastai reikia visų narių konsensuso. Organizacijos narės yra ir Ukraina, ir Rusija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)