Žurnalistams uždavus klausimų apie JAV santykius su Rusija, B.Obama atsakė: „Vaikinai, aš rytoj surengsiu spaudos konferenciją. Kodėl jums neuždavus šio klausimo rytoj?“

Prezidentas buvo netikėtai užpiltas klausimais po susitikimo su Graikijos premjeru Antoniu Samaru Baltųjų rūmų Ovaliniame kabinete.

Per spaudos konferenciją, kuri bus surengta likus dienai iki B.Obamos išvykimo savaitę atostogauti Martos Vynuogyno saloje JAV Rytų pakrantėje, prezidentas tikriausiai sulauks nemažai klausimų apie Rusiją ir joje laikiną prieglobstį gavusį JAV žvalgybos paslapčių viešintoją Edwardą Snowdeną.

DELFI primena, kad B. Obama antradienį pareiškė esantis „nusivylęs“ Rusijos sprendimu suteikti prieglobstį E. Snowdenui, buvusiam Amerikos žvalgybos kontraktininkui, kuris nutekino informaciją apie JAV vykdomas didžiulio masto šnipinėjimo programas.

Trečiadienį pranešta, kad atšaukiamas planuotas susitikimas su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. Apžvalgininkai prognozavo, kad toks sprendimas įrodys stiprų santykių pablogėjimą.