Laikraščio „Washington Post“ duomenimis, prezidentui lankantis Ligų kontrolės ir prevencijos centre (CDC) Atlantoje, su juo viename lifte atsidūrė ginkluotas vyras.

Į vienos saugos bendrovės darbuotoją apsaugininkai atkreipė dėmesį tik tada, kai jis „gana neprofesionaliai“ ėmė išmaniuoju telefonu fotografuoti B. Obamą.

Kai prezidentą saugantys slaptosios tarnybos agentai dėl vyro veiksmų pasiskundė tiesioginiam jo viršininkui, jų laukė dar vienas netikėtumas.

Vyras išsitraukė ir viršininkui atidavė savo tarnybinį ginklą, kurio apsaugininkai buvo nepastebėję. Vyras iš karto buvo atleistas.

Remiantis slaptosios tarnybos saugumo taisyklėmis, šalia JAV prezidento negali būti jokių ginkluotų asmenų, išskyrus jo asmens sargybinius.

Visiškai neseniai per Baltųjų rūmų tvorą perlipo ir giliai į Baltuosius rūmus įsibrovė Irako karo veteranas. Jis su savimi turėjo kišeninį peilį.

Savaitgalį sužinota apie 2011 metais vykusį incidentą, kai vienas vyras į Baltuosius rūmus paleido kelis šūvius. Jis vėliau buvo sučiuptas tik atsitiktinumo dėka.