"Jie visą laiką šaukė: ”Tu nužudei Nemcovą?” Aš sakiau, kad ne. Sulaikymo metu aš buvau su draugu, mano buvusiu pavaldiniu Ruslanu Jusupovu. Ir jie pasakė, jog jeigu aš prisipažinsiu, tai jį paleis. Aš sutikau. Maniau, jį išgelbėsiu, ir mane iki Maskvos gyvą nuveš. O ten aš teisme pasakysiu visą tiesą. Kad esu nekaltas. Bet teisėjas man net žodžio nesuteikė", - teigė Z. Dadajevas, kurio žodžius cituoja leidinys.

Pasak Z. Dadajevo, yra liudytojas, kuris galėtų patvirtinti, kad jis nesusijęs su nužudymu.

"Kas patvirtins mano nekaltumą? Su manimi dar buvo Ali Matijevas. Jis galėtų patvirtinti. Kur jis?” - sakė Z. Dadajevas. 

Visuomeninės stebėtojų komisijos nariai taip pat susitiko su dar dviem B. Nemcovo nužudymo bylos figūrantais - Anzoru ir Šagidu Gubaševais. Pastarasis pareiškė neturįs nieko bendra su nusikaltimu. Be to, Š. Gubaševas skundėsi, kad pareigūnai jį mušė.

55 metų B. Nemcovas buvo nušautas vasario 27 d. vėlai vakare Maskvoje, kai jis kartu su Ukrainos piliete Ana Durickaja ėjo per Didiįjį Moskvorečės tiltą. Tiriamos kelios nužudymo versijos - tiek politinės, tiek buitinės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (168)