Š. Cakajevas RBK pasakojo, kad kovo pabaigoje jį pasamdė suimto buvusio Čečėnijos vidaus reikalų ministerijos bataliono „Sever“ vado pavaduotojo Z. Dadajevo giminaičiai.

Bylos medžiagos jis kol kas negavo. Jis nurodė, kad pirmadienį Basmano teismui apskundė tyrėjo Igorio Krasnovo, neleidžiančio jam susipažinti su byla, neveiklumą, rašo newsru.com.

Anksčiau Š. Cakajevas dirbo su baudžiamosiomis bylomis, kurių kaltinamieji taip pat buvo kilę iš Čečėnijos. Ikiteisminio tyrimo etape advokatas yra atstovavęs Jusupui Temerchanovui, kuris 2013 metais buvo nuteistas dėl rusų armijos pulkininko Jurijaus Budanovo nužudymo.

Beje, toje byloje „pagarsėjo“ kitas kaltinamojo advokatas – Muradas Musajevas, pasiūlęs prisiekusiesiems kyšį už išteisinamąjį nuosprendį.

RBK duomenimis, Š. Cakajevo klientais taip pat buvo asmenys, 2008 metais kaltinti Rusijos didvyrio, Dūmos deputato Ruslano Jamadajevo nužudymu ir pasikėsinimu į jo brolį Isą Jamadajevą.

Š. Cakajevas RBK sakė, kad yra pasiryžęs reikalauti susitikimo su savo ginamuoju „Lefortovo“ tyrimų izoliatoriuje.

Kiek anksčiau laikraštis „Kommersant“ rašė, kad opozicijos veikėjo B. Nemcovo nužudymu kaltinamo Z. Dadajevo advokatai prašys, kad bylą peržiūrėtų prisiekusiųjų teismas.

Jie viliasi, kad kolegija nepatikės įtariamo žudiko prisipažinimu, kurio jis vėliau atsisakė.

Išvakarėse buvo skelbiama, kad Rusijos Tyrimų komitetas ieško įkalčių prieš buvusį bataliono „Sever“ karininką Ruslaną Geremejevą, kurį savo parodymuose minėjo įtariamieji.

Tyrėjai, kuriems iki šiol nepavyko apklausti majoro R. Geremejevo, turinčio įtakingų giminaičių Čečėnijoje, paėmė ir ekspertizei perdavė pirštų atspaudus bei biologinius mėginius iš jo buto Maskvoje ir automobilio.

B. Nemcovas buvo nužudytas vasario 27 dienos vakarą Maskvos centre, kai su savo drauge, ukrainiečių modeliu Anna Durickaja ėjo į namus.

Žudikas paleido į jį kelis šūvius, tuomet sėdo į bendrininko automobilį ir paspruko. Dėl šios žmogžudystės sulaikyti penki įtariamieji: Z. Dadajevas, Anzoras Gubaševas, Hamzatas Bachajevas, Tamerlanas Eskerchanovas ir Šadidas Gubaševas. Anksčiau šaltiniai skelbė, kad pagrindiniu B. Nemcovo žudiku laikomas buvęs čečėnų bataliono „Sever“ vado pavaduotojas Z. Dadajevas.