„Kommersant“ skelbia, kad R. Geremejevas – įtakingos čečėnų šeimos narys. Vienas iš artimų jo giminaičių yra Suleimanas Geremejevas, Čečėnijos senatorius Federacijos Taryboje, o kitas giminaitis, Vacha Geremejevas, vadovauja Rusijos vidaus reikalų ministerijos departamento skyriui Čečėnijos Šelkovskajos rajone. „Novaja gazeta“ duomenimis, R. Geremejevas giminystės ryšiais susijęs ir su Valstybės Dūmos deputatu iš Čečėnijos Adamu Delimchanovu ir senatoriumi Suleimanu Geremejevu. „Kommersant“ taip pat rašė, kad „Sever“ bataliono vadas Alibekas Delimchanovas – A. Delimchanovo brolis. Šiuo metu, kaip spėja „Novaja gazeta“, R. Geremejevas gali būti Grozne, kur jį akylai saugo „Čečėnijos teisėsaugos pareigūnai“.

Tyrimą atliekantys pareigūnai tokį sprendimą priėmė išklausę dviejų įtariamųjų parodymus. Skelbiama, kad majoras R. Geremejevas, turintis įtakingų giminaičių Čečėnijoje, gali būti tiesiogiai susijęs su šiuo rezonansiniu nusikaltimu. Įtariamieji duotų parodymų vėliau išsigynė, todėl tyrimą atliekantys pareigūnai R. Geremejevą tenori apklausti kaip liudininką, skelbia newsru.com.

Pirmiausia apie tai, kad R. Geremejevas gali būti „galimas B. Nemcovo nužudymo organizatorius“, parašė „Novaja gazeta“. Laikraštis rėmėsi buvusio Grozno mero Beslano Gantamirovo teiginiais – jis pareiškė, kad galimo nusikaltimo organizatoriaus vardas Ruslanas, jis turi majoro laipsnį. Pavardės buvęs meras neįvardijo, tačiau žiniasklaida nusprendė, kad konkrečiai kalbama būtent apie R. Geremejevą.