Jis garsėjo didžiuliais turtais, ryšiais su Kremliumi, vadovavo finansų imperijai, susijusiai su žiniasklaida, naftos perdirbimo pramone, automobilių gamyba ir net oro linijų bendrove „Aeroflot“, rašo Markas Franchetti straipsnyje leidinyje „La Stampa“.

B. Berezovskio, kuris greičiausiai nusižudė, laidotuvių išvakarėse jo nuotaka pasakoja, kaip buvęs milijardierius nusirito paskutinėmis gyvenimo dienomis, rašoma leidinyje.

Modelis iš Maskvos Katerina Sabirova, viena iš paskutiniųjų kalbėjusių su Berezovskiu prieš tai, kai jis pasikorė, papasakojo, kad pastaraisiais mėnesiais jos draugą buvo apėmusi tokia gili depresija, kad jis pusę dienos galėdavo nesikelti iš lovos, tapo užkietėjusiu rūkaliumi ir atsisakydavo susitikti net su artimiausiais draugais.

23 m. merginos (B. Berezovskis su ja susipažino 2008 m.) teigimu, „jis stipriai pasikeitė“ pernai rugsėjį, po to, kai pralaimėjo teisme Londono futbolo klubo „Chelsea“ savininkui Romanui Abramovičiui. Po šio žeminančio pralaimėjimo B. Berezovskis praktiškai nebevalgė ir neišeidavo iš namų, perpasakoja korespondentas.

„Jis sakydavo, kad bjauriai jaučiasi ir nežino, ką daryti. Labai dažnai kartojo, kad nežino, kaip toliau gyventi“, – pasakojo K. Sabirova. Ji, kaip ir daugelis artimų B. Berezovskio draugų, abejoja, kad jis galėjo nusižudyti.

„Nėra abejonių, kad jis niekada nebuvo patyręs tokios gilios depresijos, tačiau negaliu patikėti, kad jis nusižudė. Jis nebūtų šitaip pasielgęs, (prieš tai) nepalikęs artimiesiems raštelio. Be to, pamenu kartą jis man pasakė – jei atvyktų jo priešai iš Rusijos, jis bijotų tik kankinamos mirties. „Norėčiau, kad tai įvyktų greitai“, – sakė jis. Na, o pasikarti – labai skausminga mirtis“, – teigė K. Sabirova.

Mergina patvirtino gandus, kad B. Berezovskis jautė tokią neviltį, kad parašė Vladimirui Putinui dviejų puslapių ilgio laišką, kuriame prašė atleidimo ir leidimo grįžti į Rusiją. „Jis beviltiškai bandė grįžti į tėvynę, – sakė K. Sabirova. – Jis galvojo, kad laiškas Putinui – paskutinė viltis grįžti į Rusiją. Lapkritį jis man pasakė: „Na štai, dabar lauksiu atsakymo.“
Tačiau atsakymo taip ir nesulaukė.