Per interviu televizijai "Fox News TV" B. al-Assadas dar kartą paneigė kaltinimus, kad jo pajėgos atsakingos už mirtiną rugpjūčio 21 dienos cheminę ataką. Sirija, kurią remia Rusija, tvirtina, kad ataką surengė sukilėlių pajėgos.

Apie cheminio ginklo sunaikinimą B. al-Assadas sakė, kad tai "techniškai labai sudėtinga operacija". Prezidentas pridūrė, kad tam reikia labai daug pinigų - apie milijardą dolerių - ir kad tai užtruktų apie metus arba šiek tiek ilgiau. Paklaustas, ar sutiktų cheminių ginklų atsargas perduoti JAV, B. al-Assadas sakė, kad šiai operacijai reikia labai daug pinigų, ir tai labai kenksminga aplinkai. Jis pridūrė, kad, "jei JAV administracija yra pasirengusi skirti tiek pinigų ir prisiimti atsakomybę už toksinių medžiagų atgabenimą į JAV, kodėl jai to nepadarius".

Per valandą trukusį interviu B. al-Assadas sukritikavo JAV poziciją dėl Sirijos pilietinio karo. Jis teigė, kad JAV, kitaip nei Rusija, bando kištis į Sirijos valdymą. B. al-Assadas teigė, kad, jei būtų abipusė pagarba, nebūtų jokių problemų.