Be to, kitos šalys, „pirmiausiai Turkija, neturėtų „šiems teroristams siųsti daugiau rekrutų, daugiau teroristų, daugiau ginklų ar bet kokios logistinės paramos", - kalbėjo B. al Assadas . Damasko režimas visas sukilėlių grupuotes vadina „teroristais".

Sirijos šiaurėje vyriausybiniai daliniai pradėjo puolimą, kuris iš savo namų Alepo regione išvijo dešimtis tūkstančių žmonių. B. al Assado pajėgas remia Rusijos oro antskrydžiai bei kovotojai iš Irano ir Libano „Hezbollah" grupuotės.

Rusijos ir Irano parama yra „esminė" jo dalinių veržimuisi, sakė B. al Assadas interviu. „Mums reikia šios pagalbos (...), nes 80 šalių įvairiai remia teroristus", - pabrėžė jis. Kai kurios valstybės esą opozicinėms jėgoms teikia „tiesioginę pagalbą - pinigais, logistine parama, ginklais ar kovotojais, kitos - politinę paramą įvairiuose tarptautiniuose forumuose".

Rusija prieš tai Sirijos kariuomenei pažadėjo tolesnę karinę paramą. Maskva tęs „nuoseklią liniją" padėti Sirijos daliniams vykdyti „puolamąsias akcijas prieš teroristus ir teroristines organizacijas", - šeštadienį sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

Dėl besitęsiančių mūšių Sirijoje JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry šeštadienį per pokalbį telefonu su kolega iš Rusijos Sergejumi Lavrovu vėl agitavo už paliaubas. Jis dar kartą pasmerkė rusų oro antskrydžius, skirtus paremti Sirijos kariuomenę, nuo kurių kenčia ir civiliai.

J. Kerry ir S. Lavrovas taip pat klabėjo apie diplomatines pastangas spręsti Sirijos konfliktą bei apie humanitarinę pagalbą gyventojams.