Rusijai pradėjus plataus masto invaziją į Ukrainą, „Avon“ pareiškė stabdanti investicijas ir grožio prekių eksportą iš Rusijos į kitas rinkas, įskaitant Ukrainą. Tačiau BBC atskleidė, kad Rusijoje „Avon“ nuolat samdo naujus pardavimo agentus ir tęsia gamybą didžiulėje gamykloje Maskvos srityje. Bendrovė teigia, kad teikia „kritinę paramą“ moterims, kurių gyvenimo gerovė priklauso nuo jos verslo. „Manome, kad apribojus jų prieigą prie mūsų produktų, būtų padarytas didžiulis poveikis moterims ir vaikams“, – pareiškė kompanija.

Stevenas Tianas iš Jeilio universiteto tyrėjų komandos, stebinčios, ko ėmėsi įmonės reaguodamos į karą Ukrainoje, sakė, kad įmonei turėtų būti „gėda“ dėl toliau tęsiamo verslo Rusijoje. „Nėra jokio pasiteisinimo toliau finansuoti (Rusijos prezidento Vladimiro) Putino karo mašiną (...) įmonės turėjo daugiau nei pakankamai laiko tvarkingai pasitraukti“, – sakė jis.

Anksčiau „Ukrinform“ pranešė, kad 50 didžiausių Rusijos rinkoje veikiančių įmonių sąrašas nuo plataus masto invazijos į Ukrainą pradžios sumažėjo daugiau nei perpus – iki 22 įmonių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją