„Vargu ar čia galėjo turėti įtakos matomumas. Visų pirma lėktuvas ten neturėjo nusileisti žemiau, taigi lieka tik svarstyti, dėl kokių priežasčių jam teko nusileisti į tokį aukštį“, – sako R. Dulinskas.

Jo manymu, panašu į tai, kad lėktuvas buvo pakilęs į kreiserinį skrydžio lygį, dėl kažkokių priežasčių gana greitai iš jo nusileido į tokį aukštį ir susidūrė su kalnais.

R. Dulinskas pabrėžia, kad, pagal pirminę informaciją, tame rajone meteorologinės sąlygos buvo neblogos.

Prancūzijos aviacijos pareigūnai teigia, kad nukritusio bendrovės „Germanwings“ lėktuvo įgula nepasiuntė nelaimės signalo ir kad su įgula nebuvo kontakto.

Vokietijos oro linijų „Germanwings“ lėktuvas „Airbus A320“ nukrito atokioje vietovėje Prancūzijos Alpėse, kai skrido iš Barselonos į Diuseldorfą.

Lėktuvo nelaimės vieta yra tarnyboms sunkiai pasiekiama. Pasak Prancūzijos vidaus reikalų ministro, nustatyta, kad lėktuvo nuolaužos yra 2 km aukštyje.

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande`as teigia, kad tarp 150-ies žuvusiųjų per lėktuvo katastrofą Alpėse yra vokiečių, ispanų ir greičiausiai turkų. F. Hollande`as sako nesantis tikras, ar lėktuvu neskrido Prancūzijos piliečių.

„Germanwings“ yra dukterinė „Lufthansa“ įmonė.