Jungtinių Valstijų Federalinė aviacijos administracija (FAA) nusprendė ištirti vaizdo įraše užfiksuotą triuką, kurio metu jis sukėlė grėsmę žmonių saugumui, skelbia „ABC News“.

Minimame vaizdo įraše akrobatinio skraidymo meistras viename iš Teksaso aerodromų demonstruoja pilotažo figūras. Dvisparnis lėktuvas, skrendantis maždaug 320 km/h greičiu, kyla į dangų, du kartus vos nepaliesdamas žemės. Tuo metu ne daugiau kaip 1 m atstumu su lėktuvu prasilenkia vyras, važiuojantis keturračiu.

Dar arčiau prie lėktuvo atsidūrė triuką filmavusi moteris – orlaivis pro ją praskrido ne daugiau kaip pusės metro atstumu. Būtent šie triuko liudininkai privertė sunerimti FAA ir ji nusprendė pradėti šio incidento tyrimą.

Maža to, „ABC News“ praneša, kad J. Newburgas skraido su nebegaliojančia piloto licencija – jos galiojimo laikas baigėsi praėjusių metų lapkritį. Nepaisant to, pilotas artimiausiomis dienomis planavo dalyvauti aviacijos šou Pensilvanijos valstijos Lankasterio mieste.

„Kelis kartus šis vyrukas vos nepadarė klaidų, per kurias galėjo žūti ir jis pats, ir žmonės, filmavę aerodrome“, - „ABC News“ sakė aviacijos ekspertas Steve`as Ganyardas. Žurnalistams susisiekti su pačiu J. Newburgu nepavyksta.

J. Newburgas dažnai pasirodo su Dalaso motociklininkais, pasivadinusiais „Dallas Stunt Riderz“. Jie po skrendančiu J. Newburgo lėktuvu atlieka įvairius manevrus.

Taip pat paaiškėjo, kad J. Newburgas buvo patekęs į vieną aviakatastrofą, įvykusią 2008 metais. Nacionalinė transporto saugumo taryba tuomet nustatė, kad sraigtasparnį pilotavo neįvardijamas J. Newburgo porininkas, neturėjęs licencijos pilotuoti sraigtasparnius. Orlaivis sudužo dėl stipraus vėjo, kurio įgula neįvertino.