23 metų merginos būklė kritinė, tačiau stabili. Gruodį ji buvo užpulta ir išniekinta autobuse. Šeši žmonės, tarp kurių ir autobuso vairuotojas, sulaikyti. Nusikaltimas Indijos sostinėje Naujajame Delyje sukėlė tikrą protestų bangą.

Remiantis Indijos žiniasklaidos skelbiamais pranešimais, medicinos studentė iš Naujojo Delio „Safdarjung“ ligoninės buvo išgabenta iš karto po vidurnakčio, mergina pasirūpins „Mount Elizabeth“ ligoninė Singapūre.

„Safdarjung“ ligoninės gydytojas B D Athani tvirtina, jog sprendimas pacientę, patyrusią itin sunkių žarnyno ir pilvo sužalojimų, perkelti į kitą gydymo įstaigą priimtas atsižvelgus į gydytojų komisijos rekomendacijas.

„Jie tvirtina, jog Singapūro ligoninė turi moderniausią įrangą organų persodinimui“, - „Press Trust of India“ sakė B D Athani. Aukos gydymas dar gali užtrukti kelias savaites. Į Singapūrą kartu su mergina išvyko ne tik jos tėvai, bet ir medikų komanda iš Naujojo Delio.

Žiaurus nusikaltimas įvykdytas gruodžio 16 dieną, kai medicinos studentė, kurios tapatybė neviešinama, kartu su draugu per klaidą įsėdo į privatų autobusą, palaikiusi jį viešuoju. Tai, kas nutiko vėliau ,šokiravo ne tik visą šalį, bet ir pasaulį: autobuse buvę vyrai itin žiauriai sumušė ir išprievartavo jauną merginą.

Pranešama, kad nusikaltimo metu autobusas net nesustojo, netgi kirto kelis policijos patikros punktus.

Mergina buvo taip sunkiai sužalota (vyrai ją talžė metaliniais strypais), jog medikams teko pašalinti dalį jos žarnyno. Šią savaitę, protestams virtus agresyviomis demonstracijomis, Indijos ministras pirmininkas Manmohanas Singhas buvo priverstas viešai prašyti nusiraminti.

Nusikaltimas taip pat paskatino aršias diskusijas nusikaltimų prieš moteris ir merginas klausimais tiek didžiuosiuose Indijos miestuose, tiek už šalies ribų. Naujasis Delis šiuo klausimu gali pasigirti itin prasta reputacija, neretai jis vadinamas Indijos „išprievartavimų sostine“. Vis augant visuomenės pasipiktinimui, Indijos valdžia šią savaitę pranešė pradėjusi specialų šio grupinio išprievartavimo autobuse tyrimą. Tyrimą atliekančiai komisijai vadovauja Naujojo Delio aukščiausiojo teismo teisėjas Usha Mehra, vėliau bus pateiktos išvados bei rekomendacijos.