Naujienų agentūros AFP reporteris prie Petišovcų sienos perėjos sakė matęs šešis autobusus, įvažiavusius į Slovėnijos teritoriją. Trys autobusai pasuko į registracijos centrą, nurodė policija, o kiti keleiviai išlipo Petišovcuose užsiregistruoti čia pat.

Ruošiantis priimti migrantus prie sienos perėjos buvo pastatyta didžiulė balta palapinė, kurioje slovėnų pareigūnai atlieka tapatybės patikrinimą ir nukreipia migrantus į pabėgėlių stovyklą prie šiaurinės sienos su Austrija.

Dauguma iš 150 į Petišovcus atvykusiųjų yra jauni vyrai, sakė AFP korespondentas, dar pridūręs, kad ginkluotos policijos nėra ir kad atmosfera rami bei džiugi.

Migrantai į autobusus apie vidurnaktį buvo susodinti prie Opatovaco pabėgėlių centro Kroatijoje netoli sienos su Serbija ir nuvežti į Slovėniją, sakė naujienų agentūrai AFP Kroatijos policijos atstovė

Siekdama blokuoti pabėgėlių maršrutą Vengrija savo sieną su Kroatija uždarė naktį iš penktadienio į šeštadienį tuoj po vidurnakčio. Prieš mėnesį Budapeštas uždarė sieną su ES nepriklausančia Serbija. Lig tol čia buvo pagrindinis kelias migrantams į Europos Sąjungą iš Artimųjų Rytų, Azijos ir Afrikos.

Dėl sienos uždarymo Zagrebas pareiškė protestą Budapeštui ir vadino tokią migracijos politiką „nepriimtina“.

Kroatijos užsienio reikalų ministrė Vesna Pusič penktadienį sakė – jeigu Slovėnija ir Vokietija uždarys savo sienas, tai daryti bus priversta ir Kroatija.
migrantai Slovėnijoje

„Slovėnija neuždarys savo sienos, kol neuždarys savo sienų Vokietija, tokiu atveju Kroatija turės elgtis taip pat... Nėra jokios alternatyvos“, – sakė ji HRT televizijai.

Dauguma migrantų stengiasi patekti į Vokietiją, ekonominę Europos jėgainę, kuri tikisi, kad šiais metais ją pasieks iki milijono prieglobsčio prašytojų.

Migracijos krizė, didžiausia po Antrojo pasaulinio karo, atskleidė nesutarimų tarp Europos Sąjungos šalių ir sukėlė precedento neturinčią įtampą dėl laisvo judėjimo teisės, kuri yra viena pamatinių Bendrijos vertybių.
migrantai Slovėnijoje
Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)