Šis vizitas įvyks praėjus dviem mėnesiams po to, kai buvo pasiektas istorinis susitarimas dėl Teherano branduolinės programos.

Per trijų dienų vizitą H.Fischeris susitiks su šios šalies aukščiausiuoju lyderiu, didžiuoju ajatola Ali Khamenei, prezidentu Hassanu Rouhani ir užsienio reikalų ministru Mohammadu Jawadu Zarifu, kuris buvo vienas svarbiausių derybininkų rengiant branduolinį susitarimą, kurį liepos 16 dieną Vienoje Iranas pasirašė su šešiomis įtakingiausiomis pasaulio valstybėmis.

Austrijos prezidentas taip pat turėtų dalyvauti ekonomikos konferencijoje, skirtoje Irano ir Austrijos ryšiams.

Kartu su H.Fischeriu, kurio politinis vaidmuo yra daugiau reprezentacinio pobūdžio, į Iraną vyksta vicekancleris Reinholdas Mittelehneris, užsienio reikalų ministras Sebastianas Kurzas ir ekonomikos ekspertai.

Tai bus pirmasis Europos Sąjungos valstybės vadovo vizitas Irane nuo 2004-ųjų sausio, kai toje šalyje lankėsi tuometinis Austrijos prezidentas Thomas Klestilis.

Neutraliteto politikos besilaikanti Austrija, palaikanti gerus santykius su Iranu, tikisi penkiskart padidinti eksportą į šiitišką respubliką, nurodo šalies Prekybos rūmai.

Šią vasarą Irane jau viešėjo keli įtakingi ES veikėjai, tarp jų Bendrijos užsienio politikos vadovė Federica Mogherini, taip pat Vokietijos, Prancūzijos bei Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministrai.