Vis dažniau pasigirsta nuogąstavimų, kad Didžioji Britanija 2019-ųjų metų kovo 29 dieną iš Bendrijos gali pasitraukti taip ir nepasiekusi galutinio susitarimo. Manoma, kad taip gali nutikti dėl sienos tarp ES narės Airijos ir Jungtinei Karalystei priklausančios Šiaurės Airijos klausimo.

„Labai tikiuosi, kad galėsime išspręsti sudėtingą Šiaurės Airijos ir potencialios sienos klausimą. Jei sprendimo rasti nepavyks, tuomet siūlyčiau tęsti derybas - tačiau bet kuriuo atveju turime neleisti atsirasti apčiuopiamai sienai“, - Vienoje vykusioje spaudos konferencijoje sakė S. Kurzas.

„Mūsų tikslas - pasiekti susitarimą su JK. Bet, jei tai neįmanoma, turėtume vengti „kieto“ „Brexit“. Taigi mūsų tikslas aiškus, bet jeigu ne, manau, būtų gerai toliau derėtis“, - pridūrė S. Kurzas.

Paklaustas, ar tai reikš, kad reikės pratęsti vadinamąjį 50-ojo ES straipsnio procesą, numatantį, jog nuo šio straipsnio aktyvavimo iki šalies išstojimo gali praeiti ne daugiau kaip dveji metai, S. Kurzas atsakė: „Matysime.„

Austrijos kancleris kitą savaitę lankysis Didžiojoje Britanijoje ir Airijoje, kur susitiks su šių šalių premjerais Theresa May ir Leo Varadkaru.