Iš viso į policiją kreipėsi 18 moterų, daugumai jų – 19-25 metai. Nukentėjusiosios skundžiasi, kad Insbruko centre jas puldinėjo maždaug 10 užsieniečių grupė. Vyrai jas apsupdavo ir graibydavo.

Tai vyko nuo 23 valandos 30 minučių iki 1 valandos 30 minučių, kai gatvėse buvo ypač daug žmonių. Kai kuriuos išpuolius užfiksavo stebėjimo kameros, bet dėl prastos įrašų kokybės užpuolikų tapatybės kol kas nepavyko nustatyti. Nukentėjusiosios mėgino nufotografuoti nusikaltėlius, bet nuotraukos irgi prastos kokybės.

Tarp priekabiautojų aukų – devynios austrės, trys italės, dvi vokietės ir viena šveicarė.

„To pas mus dar nėra buvę. Mums pavyko tiksliai nustatyti, kad vyrai buvo užsieniečiai. Mes atliekame tyrimą“, – pareiškė miesto policijos atstovas Ernstas Kranebitteris.

Pasak Insbruko policijos viršininko Martino Kirchlerio, daugelyje skundų teigiama, kad užpuolikai kilę iš Azijos arba Šiaurės Afrikos.

Kaip pažymi žiniasklaida, incidentas Insbruke priminė metų senumo įvykius, kai Naujųjų metų naktį migrantai puldinėjo moteris Kelne ir kituose Vokietijos miestuose. Tada nuo atvykėlių nukentėjo daugiau kaip 1200 moterų.