Aukšto rango Vidaus reikalų ministerijos pareigūnas pirmadienį pranešė apie naujos operacijos rezultatus.

„Praėjus kelioms valandoms po to, kai pradėjome įgyvendinti priemones, dėl kurių buvo sutarta su Vokietija, Vengrija ir Slovakija, sugebėjome iš tokių transporto priemonių išlaipinti daugiau nei 200 pabėgėlių ir sulaikyti penkis žmonių pervežėjus“, – per spaudos konferenciją nurodė visuomenės saugumo tarnybos generalinis direktorius Konradas Kogleris.

Austrijos valdžia ėmėsi griežtų priemonių prieš žmonių kontrabandininkus po to, kai praėjusią savaitę viename sunkvežimyje buvo aptiktas 71 pabėgėlio lavonas. Sunkvežimis atvyko per Vengriją.

„Vykdysime patikras neterminuotą laiką visuose svarbiuose pasienio kontrolės punktuose rytiniame regione, apieškodami visas transporto priemones, kuriose gali būti įrengtos slėptuvės, skirtos gabenti asmenims“, – ORF radijui sakė Austrijos vidaus reikalų ministrė Johanna Mikl-Leitner.

Griežtesnės patikros sukėlė eismo spūstis pagrindiniame M1 greitkelyje, jungiančiame Vengriją ir Austriją, kuri taip pat ribojasi su Slovėnija, Slovakija, Čekija ir Vokietija. Netoli Austrijos rytinės sienos nusidriekė beveik 20 km automobilių eilė.

Vengrija pranešė, kad 8 792 pabėgėliai atvyko į šalį per paskutines tris dienas. Dauguma jų kirto šalies sieną su Serbija, nepaisant to, kad Vengrija toje vietoje stato tvorą, skirtą pažaboti migrantų srautui.