Karantinas paveiks daugiau nei 750 tūkst. žmonių 279 miestuose, išsibarsčiusiuose vakarinės Austrijos provincijos viršukalnėse ir slėniuose. Toks veiksmas tapo būtinas po to, kai populiarieji Tirolio slidinėjimo kurortai virto užkrato epicentru.

Čia apsikrėtę turistai galiausiai paskleidė koronavirusą netgi tolimosiose Islandijoje ir Norvegijoje. Dabar čia negyvenantiems asmenims įvažiuoti draudžia policijos kontrolės punktai, o vietos gyventojai yra įkalinti savo namuose.

Apie šį žingsnį gubernatorius Guentheris Platteris pranešė vaizdo žinute po to, kai sulaukė kritikos, kad jo administracija reaguoja per lėtai, o tokiems žymiems kurortams kaip Išglis ar Sankt Antonas buvo leista neužsidaryti.

„Raginu jus likti namuose! Tirolis izoliuojasi“, – vaizdo žinutėje kalbėjo G. Platteris.

Tarp šiaurinės Italijos ir pietinės Vokietijos įsispraudusio Tirolio ekonomikos variklis – turizmas. Per šį žiemos sezoną Tirolio slidinėjimo trasose apsilankė 2,8 mln. žmonių. Provincija pirmoji Austrijoje susidūrė su koronavirusu. Dabar čia gyvena maždaug ketvirtadalis visų užsikrėtusių austrų.

Karantino taisyklės numato, kad žmonės privalo likti savo namuose su keliomis išimtimis, pavyzdžiui, gali eiti į darbą arba nusipirkti maisto. Įvažiavimas į Tirolį draudžiamas, išskyrus krovinius ir tranzitinį eismą. Karantinas prasidėjo vidurnaktį ir numatytas iki balandžio 5 dienos.

8,8 mln. gyventojų turinčioje Austrijoje užfiksuoti 1843 koronaviruso atvejai, 474 iš jų – Tirolyje. Kol kas šalyje nuo koronaviruso mirė penki žmonės.