„Nuo antradienio vidurnakčio iki lapkričio pabaigos galios antrasis karantinas“, – per spaudos konferenciją pareiškė kancleris Sebastianas Kurzas.

Taip pat įsigalios nuo 8 val. vakaro iki 6 val. ryto galiosianti komendanto valanda ir bus uždrausti bet kokie žmonių iš daugiau nei dviejų namų ūkių susitikimai.

Komendanto valandos bus galima nesilaikyti tik dėl keleto konkrečių priežasčių, kaip antai būtinos kito asmens priežiūros ar būtinų kelionių darbo tikslais.

„Nebus įmanoma rengti jokių renginių. Tai padarys poveikį sporto, kultūros ir laisvalaikio sektoriams. Viešbučiai turės užsidaryti ir galės aptarnauti tik svečius, keliaujančius darbo tikslais. Taip pat privalome uždaryti restoranus ir kavines, išskyrus maisto pristatymo ir pardavimo išsinešimui paslaugas“, – pareiškė S. Kurzas.

Jis pripažino, jog tokiomis priemonėmis yra „smarkiai kišamasi į mūsų socialinį gyvenimą“.

Kitaip negu per pirmąjį karantiną, kuris galiojo pavasarį, parduotuvės tebebus atidarytos, tačiau garsieji šalies Kalėdų turgūs patenka į renginių kategoriją, todėl turės būti uždaryti.

Universitetai ir aukštosios mokyklos pereis prie nuotolinio mokymosi, tačiau darželiai ir kitos mokyklos tebebus atidarytos.

Įstaigos raginamos pereiti prie darbo namuose, jei tai yra įmanoma.

Nors nuo pirmosios pandemijos bangos Austrija nukentėjo kur kas mažiau už labiausiai paveiktas Europos šalis, užsikrėtimo atvejų skaičius pastarosiomis savaitėmis smarkiai padidėjo.

Penktadienį buvo pasiektas naujas COVID-19 atvejų paros rekordas – patvirtinti 5 627 užsikrėtimo atvejai, o šeštadienį šis rodiklis buvo tik šiek tiek mažesnis – 5 439 atvejai.

Tuo tarpu dar spalio pradžioje per parą nustatomų naujų užsikrėtimo atvejų skaičius tik šiek tiek viršijo 1 tūkstantį.

S. Kurzas anksčiau žadėjo dėti visas pastangas, kad būtų išvengta antrojo karantino, tačiau pripažino, jog spartus viruso plitimas privertė vyriausybę imtis griežtų priemonių.

„Sveikatos apsaugos sistema Austrijoje yra viena geriausių pasaulyje, tačiau ir jos galimybės nėra beribės“, – pareiškė kancleris.