Viktorijos valstijos katalikų hierarchai nurodė šį skaičių per vietos parlamento posėdį penktadienį, tačiau tvirtino, kad išnaudojimo atvejų dabar yra dramatiškai sumažėję, lyginant su "pasibaisėtina" padėtimi 7-ajame ir 8-ajame dešimtmečiuose.

"Gėdinga ir sukrečiama, kad taip vaikus išnaudojo su dramatiškais padariniais išnaudotiesiems bei jų šeimoms katalikų kunigai, dvasininkai ir bažnyčių tarnautojai", - sakė Melburno arkivyskupas Denisas Hartas.

Pernai popiežius Benediktas XVI pareiškė Australijos vyskupams, kad jų darbas tapo daug sunkesnis, kilus Bažnyčią sukrėtusiam skandalui dėl lytinio išnaudojimo. Pontifikas paragino ganytojus "sąžiningai taisyti praeities klaidas".

Išsami Bažnyčios hierarchų ataskaita nebuvo paviešinta, tačiau jie nurodė, jog dauguma iš 620 nusikalstamo išnaudojimo atvejų, kurie buvo išaiškinti per pastaruosius 16 metų, yra susiję su incidentais, įvykusiais prieš 30-80 metų, ir tik labai nedaugelis buvo įvykdyti nuo praėjusio amžiaus 10-ojo dešimtmečio.

D.Hartas sakė, kad Bažnyčia ėmėsi reikiamų priemonių šiai problemai spręsti - 10-ajame dešimtmetyje vykdyta nepriklausomų tyrimų programa, taip pat tebevykdomos konsultavimo ir palaikymo bei kompensacijų programas.