Per trečiadienio pavakare įvykusį incidentą policininkai Melburno rytų greitkelyje sustabdė automobilį „Porsche 911“ vairavusį 41 metų vyrą. Tuo metu į kelyje stovinčias mašinas rėžėsi vilkikas.

Sulaikytas vyras nufotografavo šiurpių nelaimės vaizdų, pėsčiomis paspruko iš įvykio vietos ir paskelbė nuotraukų internetu, sakė Viktorijos policijos vyriausiasis komisaras Grahamas Ashtonas.

Pasak jo, šis tragiškas incidentas yra daugiausiai vienu metu policijos pareigūnų gyvybių nusinešusi nelaimė Viktorijos valstijoje.

Šaldomą puspriekabę vežusio vilkiko vairuotojas ketvirtadienį buvo gydomas ligoninėje su policijos priežiūra. Po avarijos vyras pasijuto blogai ir neteko sąmonės. Pasak G. Ashtono, kol kas neaišku, ar vilkikas į pareigūnus įsirėžė atsitiktinai, ar tyčia.

„Porsche“ vairuotojas, jau anksčiau patekęs į teisėsaugos akiratį, buvo sulaikytas policijos ir yra apklausiamas žmogžudysčių skyriaus detektyvų, nurodė G. Ashtonas.

Lengvasis automobilis buvo sustabdytas apie 50 minučių prieš įvykstant tragedijai, kai viršijo leistiną greitį 40-čia km per valandą, nurodė policija.

Atlikus tyrimą buvo nustatyta, kad „Porsche“ vairuotojas vartojo draudžiamą preparatą. Sunkvežimis rėžėsi greitkelio avarinio sustojimo juostoje stovinčias mašinas, kai policininkai ruošėsi areštuoti sulaikyto pažeidėjo automobilį.

Sunkiasvorė transporto priemonė rėžėsi į policijos mašiną ir nubloškė ją nuo kelio, tuomet kliudė „Porsche“. Pastarasis automobilis liko įstrigęs po vilkiko kabina.

Visi tuo metu įvykio vietoje dirbę policininkai – moteris ir trys vyrai – iš karto žuvo.