Įtariama, kad nusikaltimai buvo įvykdyti 2007–2022 m. Brisbane, Sidnėjuje ir užsienyje.

45 metų vyras iš Aukso Kranto regiono yra sulaikytas nuo 2022 m. rugpjūčio, kai Australijos federalinė policija jį suėmė ir iš pradžių apkaltino keliais nusikaltimais kūrus vaizdo medžiagą apie vaikų išnaudojimą. Federalinė policija teigia identifikavusi visus įtariamojo vaizdo medžiagoje užfiksuotus Australijos vaikus ir bendradarbiauja su tarptautinėmis institucijomis, kad būtų atpažinti keturi vaikai, nufilmuoti užsienyje sukurtoje medžiagoje.

Pasak policijos, vyras fiksavo savo nusikaltimus telefonais ir fotoaparatais, kai dirbo dešimtyje vaikų priežiūros centrų Brisbane nuo 2007 iki 2013 m. ir nuo 2018 iki 2022 m. bei neatskleistoje vietoje užsienyje 2013 ir 2014 m., taip pat viename centre Sidnėjuje 2014–2017 metais.

Visi vaikai, kurių išnaudojimu įtariamas kaltinamasis, buvo nesubrendusios mergaitės.

„Tai vienas baisiausių įtariamo vaikų išnaudojimo atvejų, kurį matė mūsų detektyvai“, - sakė Naujojo Pietų Velso policijos nusikaltimų skyriaus komisaro pavaduotojas Michaelas Fitzgeraldas, pažadėjęs tęsti tyrimą ir patraukti baudžiamojon atsakomybėn visus, kurie daro nusikaltimus prieš pažeidžiamiausius bendruomenės asmenis.

Tyrimas buvo pradėtas septyneriais metais anksčiau, nei buvo suimtas įtariamasis, kai Kvinslando policija tamsiajame internete aptiko vaikų išnaudojimo vaizdus ir vaizdo įrašus, paskelbė juos tarptautinėje aukų identifikavimo duomenų bazėje ir paprašė padėti identifikuoti aukas. Australijos federalinė policija ir kitos agentūros ištyrė vaizdus, tačiau juose buvo maža aiškių užuominų. 2022 m. rugpjūtį vaizduose ir vaizdo įrašuose, paskelbtuose tamsiajame internete 2013–2014 m., policija nustatė fone objektus iš Brisbano vaikų priežiūros centro, tada vyras buvo sulaikytas.

Brisbano magistratų teismas nagrinės bylą rugpjūčio 21 dieną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)