Trisdešimčiai bažnyčios lankytojų buvo skirtos 1000 dolerių baudos po vakarinio pamokslo Blektaune, Didžiajame Vakarų Sidnėjuje. Bažnyčiai taip pat skirta 5 000 dolerių bauda.

Policija pirmadienį pranešė, kad, gavę pranešimą apie galimą susirinkimą, pažeidžiantį sveikatos įsakymus, pareigūnai pastato viduje rado maždaug 60 suaugusiųjų ir vaikų, besiklausančių pamokslo.

Dalyviai buvo iš įvairių kitų Didžiojo Sidnėjaus rajonų, įskaitant Kenterberio-Bankstowno, Fairfieldo ir Liverpulio rajonus, kurie visi laikomi „susirūpinimą keliančiomis teritorijomis“ ir kuriems taikomi griežtesni apribojimai nei likusiose valstijos dalyse.

Pirmadienį tose vietovėse įsigaliojo naktinė komendanto valanda, nes Naujasis Pietų Velsas trečią dieną iš eilės fiksavo COVID-19 atvejų skaičių, viršijantį 800.

Didžiajame Sidnėjuje karantinas galioja jau daugiau nei aštuonias savaites ir ribojimai bus taikomi mažiausiai iki rugsėjo pabaigos, praėjusią savaitę paskelbė premjerė Gladys Berejiklian.

Gyventojams yra nurodyta likti namuose, išskyrus būtinus išvykimus, tokius kaip darbas, vizitai pas gydytojus, artimųjų priežiūra, liga bei mirtis, būtiniausių prekių pirkimas ir mankšta lauke.

Valstijoje registruotos 74 su COVID-19 susijusios mirtys nuo birželio 16 dienos, kai buvo pranešta apie pirmąją šio protrūkio infekciją. Dabartinio protrūkio atvejų skaičius išaugo iki 13 022 atvejų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)