Naujosios Zelandijos atsako į COVID-19 krizę ministras Chrisas Hipkinsas sakė, kad šis žingsnis suteiks pareigūnams laiko apsvarstyti priemones, kad „burbulas taptų saugesnis – pavyzdžiui, [įvesti] testavimą prieš išvykstant visų skrydžių“ tarp abiejų šalių keleiviams.

Pranešimas pasirodė Sidnėjuje įsigaliojant dviejų savaičių karantinui, įvestam siekiant suvaldyti sparčiai plintantį koronaviruso atmainos „Delta“ protrūkį.

Didžiausiame Australijos mieste iki šiol patvirtinta daugiau nei 80 užsikrėtimų. Koronaviruso židinių pastarosiomis dienomis tai pat užfiksuota Šiaurės Teritorijoje, Viktorijoje ir Kvynslande.

„Atsižvelgiant į didelį „Delta“ varianto užkrečiamumą ir į tai, kad [Australijoje] dabar yra keli bendruomeniniai židiniai, tai – teisingas žingsnis, siekiant, kad COVID-19 nepatektų į Naująją Zelandiją“, – sakė Ch. Hipkinsas.

Ministras sakė suprantantis, kad „kelionių burbulo“ sustabdymas sukels nepatogumų, ir pridūrė, kad Naujoji Zelandija ir toliau sieks, kad šalių gyventojai galėtų nevaržomi keliauti.

Naujoji Zelandija anksčiau penkis kartus yra įšaldžiusi „kelionių burbulą“ su atskiromis valstijomis, tačiau tai pirmas kartas, kai ji pristabdė keliones be apribojimų iš visos Australijos.

Abi šalys yra tarp valstybių, sėkmingiausiai kovojančių su COVID-19. Australijoje, turinčioje 25 mln. gyventojų, patvirtinta mažiau nei tūkstantis mirčių nuo koronaviruso, o Naujojoje Zelandijoje, kur gyvena 5 mln. žmonių – tik dvidešimt šešios.

Australija ir Naujoji Zelandija atvėrė „kelionių burbulą“ balandžio viduryje, praėjus daugiau nei metams po to, kai abi šalys dėl pandemijos uždarė savo sienas užsieniečiams. „Kelionių burbulo“ atvėrimas laikomas svarbiu įvykiu atkuriant pasaulinę kelionių industriją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)