Nelaimė įvyko vėlai ketvirtadienį priešgaisriniam sunkvežimiui įsirėžus į medį ir nuvirtus nuo kelio per gaisro gesinimo operaciją Bakstone, esančiame maždaug už 100 km į pietvakarius nuo Sidnėjaus, pranešė NPV kaimiškų vietovių priešgaisrinė tarnyba.

„Šis įvykis – visiškai gniuždantis per ir šiaip neįtikėtinai sudėtingą dieną ir gaisrų sezoną“, – sakoma tarnybos pranešime.

Šalies premjeras Scottas Morrisonas pagerbė gaisrininkus, sakydamas, kad jų pasiaukojimas visuomet bus prisimenamas.

„Jie drąsiai gynė savo bendruomenes su neprilygstama dvasia ir pasišventimu, visiems laikams juos išskirsiančių tarp mūsų narsiausių australų“, – sakoma jo pranešime.

NPV paskelbė savaitės trukmės nepaprastąją padėtį, rekordinių karščių bangai sudarius palankias sąlygas plisti gaisrams, sunaikinusiems dešimtis namų. Be to, ore tvyrantys troškinančių dūmų debesys apgaubė didžiules teritorijas, įskaitant Australijos didžiausią miestą Sidnėjų.

Tūkstančiai ugniagesių stengiasi suvaldyti liepsnas tvyrant didžiulei kaitrai, kai kur artėjančiai prie 50 Celsijaus laipsnių.

S. Morrisonas perspėjo, kad sąlygos tikriausiai dar pablogės.

„Šios gaisrų ir kaitros sąlygos yra šiurpios, ir priešakyje tebelaukia sunkių dienų. Prognozuojama, kad nepalankiausia diena bus šeštadienis, kai dėl temperatūros ir vėjo sąlygos ugniagesių brigadoms bus labai sudėtingos“, – pažymėjo jis.