Berniukas buvo užpultas, kai plaukiojo su grupe žmonių Port Bradšo vietovėje, už 80 kilometrų į pietus nuo Nalunbajaus miesto Šiaurės Teritorijoje, nurodė policija.

"Preliminarūs pranešimai leidžia manyti, kad toje grupėje buvę suaugusieji mėgino išgelbėti berniuką, badydami gyvūną ietimis, tačiau krokodilas nusitempė vaiką į gilesnį vandenį, - sakoma policijos vyresniojo inspektoriaus Michaelo White'o pranešime. - Nalumbajaus policijos skyriaus pareigūnai šiuo metu yra užpuolimo vietoje ir ieško berniuko ir krokodilo."

M.White'as sakė, kad šis tragiškas incidentas akcentuoja pavojus, kuriuos kelia maudymasis šiaurės Australijos vandens telkiniuose.

Vos prieš dvi savaites vieną septynmetę, matyt, sudraskė krokodilas vienoje kūdroje prie galvijų veisimo stoties už maždaug 340 kilometrų į rytus nuo Darvino, Šiaurės Teritorijos sostinės.

Mergaitės ieškodami policininkai tame vandens telkinyje nušovė trijų metrų ilgio krokodilą; ištyrus gyvūno skrandį buvo rasta, kaip manoma, žmogaus palaikų liekanų.

Briaunagalviai krokodilai, kurie užauga iki septynių metrų ilgio ir gali sverti daugiau nei toną, yra paplitę Australijos šiaurinėse atogrąžose.

Šie ropliai saugomi nuo praėjusio amžiaus 8-ojo dešimtmečio, o nuo to laiko jų nuolat gausėjo, taip pat dažnėjo žmonių užpuolimai.