„Terapinių prekių administracija pernakt patvirtino „Pfizer“ (vakcinos naudojimą) 12-15 metų amžiaus paaugliams“, – televizijos laidai „Sunrise“ sakė G. Huntas. Jis pridūrė, kad dabar šį sprendimą svarstys Australijos techninė patariamoji grupė imunizacijos klausimais (ATAGI).

G. Huntas nurodė, kad „tikėtina“, jog vakcinos tvirtinimo procesas bus paspartintas paaugliams, sergantiems gretutinėmis ligomis.

Anksčiau šalyje „Pfizer/BioNTech“ vakcina buvo galima skiepyti tik vyresnius kaip 16 metų amžiaus žmones. Bus reikalingos dvi preparato dozės, suleidžiamos 21 dienos skirtumu.

G. Huntas taip pat patvirtino, kad rugsėjo mėnesį ar spalio pradžioje šalyje bus pradėtas jaunesnių nei 40 metų žmonių skiepijimas.

Federalinė vyriausybė pastaruoju metu sulaukia vis daugiau kritikos dėl lėtos vakcinacijos kampanijos, kurios metu iki šiol suskiepyta kiek daugiau nei 10,6 mln. vakcinos dozių.

Šiuo metu daugiau kaip pusę šalies populiacijos paveikia tam tikro lygio apribojimai dėl infekcijos protrūkių Naujojo Pietų Velso, Viktorijos ir Pietų Australijos valstijose.

Šalyje nuo pandemijos pradžios iš viso nustatyta daugiau kaip 32 tūkst. infekcijos atvejų ir 915 mirčių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)