Trijų vaikų tėvas Stephenas Callaghanas įkūrė paskyrą „Apmokėkite mano vaikų atostogas“ (Please Pay For My Kids' Holiday) kolektyvinio finansavimo projektų portale „GoFundMe“, prašydamas federalinės vyriausybės politikų suteikti jo vaikams tokias pačias kompensacijas už keliones, kokias gauna jie patys.

S.Callaghanas neprašė, kad lėšų paaukotų visuomenė, bet žmonės jam pervedė jau daugiau negu 6 tūkst. Australijos dolerių (3 980 eurų), nors vyras tikėjosi surinkti tik 5 tūkst. dolerių (3 313 eurų).

„Velniai rautų. Žmonės, jūs padarėt GĖDĄ KIEKVIENAM Australijos politikui“, – jis parašė savo paskyroje antradienį.

Savo tinklaraštyje S.Callaghanas rašė, kad visuomenės pasipiktinimą dėl australų politikams mokamų kompensacijų už kelionių išlaidas išprovokavo buvusios parlamento pirmininkės Bronwyn Bishop trumpas skrydis sraigtasparniu, atsiėjęs 5 tūkst. Australijos dolerių. Pyktis dar labiau padidėjo, iš dienos šviesą iškilus kitoms politikams taikomoms lengvatoms.

„Supykęs dėl to, kaip nerūpestingai politikai taško mūsų pinigus, skraidindami savo vaikus verslo klase, įkūriau minėtą „GoFundMe“ (paskyrą) ir sulaukiau nemažo susidomėjimo“, – nurodė S.Callaghanas.

„Surinkau daug daugiau negu tikėjausi ... juolab, kad visiškai nesitikėjau surinkti pinigų“, – pažymėjo vyras ir pridūrė, kad daugiausiai paaukojo paprasti žmonės, kurie yra „įniršę lygiai kaip ir aš“.

S.Callaghanas nurodė dalį pinigų pasiliksiantis, kad galėtų nuvežti savo tris vaikus į seniai planuotą kelionę prie Uluru kalno vidurio Australijoje, taip pat įsigysiantis saugesnes padangas ilgai kelionei automobiliu.

„Tačiau mes paaukosime reikšmingą sumą (daugiau negu 50 proc.) „Stewart House“ labui“, – pridūrė jis, turėdamas omenyje Sidnėjaus labdaros fondą, suteikiantį vargingai gyvenančių šeimų moksleiviams galimybę atitrūkti nuo nuobodžios kasdienybės.

S.Callaghanas sakė, kad kelionė prie Uluru su šeimos draugais bus surengta kaip planuota, taip pat pažadėjo skelbti socialiniuose tinkluose informaciją apie keturių suaugusiųjų ir septynių vaikų nuotykius ir pridūrė, kad jie visi naudosis vienu kilnojamu cheminiu tualetu.