Užsienio žiniasklaida antradienio ryte praneša, jog paskutinis žuvusiųjų skaičius siekia 4 310.

Iš viso 2 921 aukų nustatyta Turkijoje, 733 žmonės žuvo sukilėlių kontroliuojamoje Sirijoje ir 656 vyriausybės kontroliuojamoje Sirijoje.

Neabejojama, kad aukų skaičius gerokai padidės. Jis gali išaugti iki daugiau nei 20 tūkst. žmonių, sakė Catherine Smallwood, Pasaulio sveikatos organizacijos vyresnioji skubios pagalbos pareigūnė Europai.

„Yra ir toliau galimų griūčių tikimybė, todėl dažnai matome, kad pradiniai skaičiai padidėja aštuonis kartus“, – sakė ji naujienų agentūrai AFP, kai buvo nustatyta, kad aukų skaičius siekė 2600. „Deja, mes visada matome tą patį su žemės drebėjimais“, - konstatavo pareigūnė.

Turkijos nelaimių ir nepaprastųjų situacijų valdymo tarnybos (AFAD) vadovas Yunusas Sezeras nurodė, kad Turkijoje žuvo 2 921 žmogus, o dar 15 834 buvo sužeisti. Sirijoje, Sveikatos apsaugos ministerijos ir gelbėjimo organizacijos „Baltieji šalmai“ pirmadienio vakaro duomenimis, žuvo mažiausiai 1 300 žmonių.

Galutinis nelaimės pasienio regione mastas tebėra neaiškus, daugybė žmonių yra dingę po griuvėsiais. Gelbėtojai toliau ieškojo išgyvenusiųjų.

Pirminiais duomenimis, Turkijoje sugriuvo mažiausiai 2 000 pastatų, įskaitant Iskenderuno ligoninę.

Turkija oficialiai paprašė NATO sąjungininkių pagalbos likviduojant žemės drebėjimų, kurių stipriausias smūgis įvyko pirmadienį 1.17 val. Grinvičo laiku, padarinius.

Užuojautos žinučių sulaukta iš viso pasaulio, taip pat ir iš Jungtinių Tautų vadovo António Guterreso, Europos Sąjungos skubios pagalbos koordinavimo centro ir popiežiaus Pranciškaus.

Australija ir Naujoji Zelandija buvo naujausios šalys, antradienį pažadėjusios konkrečią pagalbą Turkijai ir Sirijai.

Turkijos pietryčiuose, pasienyje su Sirija, pirmadienio rytą įvyko 7,8 balo žemės drebėjimas.

Šalies Nelaimių ir nepaprastųjų situacijų valdymo tarnyba (AFAD) pranešė, kad įvyko mažiausiai 42 pakartotiniai smūgiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)