Siaučiant galingai audrai, dauguma žmonių bijojo net nosį iš namų iškišti, tačiau tik ne brazilas Carlosas Burle, kuris drąsiai su banglente ėjo į jūrą. Gali būti, jog jam pavyko pagerinti pasaulio rekordą, nuo 2011 metų priklausantį banglentininkui iš Havajų Garrettui McNamarai.

Skaičiuojama, jog pastarajam pavyko įveikti 23,7 metro aukščio bangą. Nėra ko lyginti – pirmadienio bangos Portugalijos pakrantėje prie Nazarės buvo neįtikėtinos.

„Man pasisekė. Niekada negali žinoti, kada pavyks pasikinkyti reikiamą bangą. Man vis nepavykdavo kaip reikiant pasismaginti, nors visi jau buvo paplaukioję“, - „Surfer Today“ sakė C. Burle.

C. Burle pasiekimas atrodo dar labiau stulbinantis, atsižvelgiant į faktą, jog jis buvo ką tik išgelbėjęs banglentininkę iš Brazilijos, kuri vos per plauką nepaskendo.

Maya Gabeira vos neprigėrė, ant kranto jai teko daryti dirbtinį kvėpavimą. Moteris nesugebėjo išlaikyti pusiausvyros ir nukrito. Laimei, ją pavyko laiku ištraukti iš vandens.

Mergina buvo praradusi sąmonę, teko ją gabenti į ligoninę. Viskas baigėsi gerai. Banglentininkei lūžo kulkšnis, tačiau ji jaučiasi laiminga likusi gyva.

„Maya vos nežuvo. Grįžau į jūrą iš karto po to, kas nutiko – buvo daug adrenalino“, - sakė potencialus pasaulio rekordininkas.
Banglentininkas Carlosas Burle

Banglentininkas Carlosas Burle

Banglentininkas Carlosas Burle