Jungtinės Karalystės meteorologijos tarnyba paskelbė retą raudoną įspėjimą apie atšiaurų orą kai kuriose rytinės Škotijos dalyse, penktadienį ir šeštadienį prognozuojamas „išskirtinis kritulių kiekis“ iki 22 centimetrų.

Policija pranešė, kad ketvirtadienio popietę Anguso grafystėje rastas upės nuneštos 57 metų moters kūnas. Dar vienas žmogus taip pat žuvo Anguso mieste ketvirtadienio vakarą, kai medis užvirto 56 metų vyro vairuojamą furgoną.

Pietų Airijos Korko grafystės pareigūnai ten kilusį potvynį, anksčiau šią savaitę užliejusį šimtus namų ir įmonių, apibūdino kaip didžiausią bent per 30 metų.

Penktadienį, kai audra smogė Škotijai, jos lyderis Humza Yousafas perspėjo apie pavojingas sąlygas, ypač šiaurės rytiniame Brečino mieste.

Greitosios pagalbos tarnybos stengėsi pasiekti įstrigusius gyventojus, tačiau joms trukdė stiprios srovės ir potvynis, vanduo pakilo beveik du metrus.

Ugniagesių ekipažai ir pakrančių sargyba ketvirtadienį pradėjo evakuoti Anguso gyventojus, beldėsi į duris ir ragino žmones išvykti. Ketvirtadienį susisiekta su daugiau nei 350 namų visame Anguse, žmonėms patarta evakuotis, sakė Anguso tarybos atstovas. Brečinas ir vis labiau kitos Anguso dalys dabar pasiekiamos tik laivais, pridūrė jis.

Traukinių eismas buvo smarkiai sutrikdytas iki pat vidurio Anglijos dėl gausių kritulių ir stipraus vėjo. Kai kurie maršrutai šiaurės vakarų Anglijoje ir Šiaurės Velse buvo visiškai uždaryti dėl potvynių, pranešė geležinkelių pareigūnai. Paskelbta daug kitų, ne tokių griežtų įspėjimų apie nepalankias oro sąlygas, įskaitant potvynius, liūtis ir stiprų vėją kitose vidurio ir šiaurinėse Anglijos dalyse.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją