Iki šiol buvo pranešta apie 65 COVID-19 atvejus, kai maždaug prieš dvi savaites užsikrėtė limuzino vairuotojas, gabenęs tarptautinio skrydžio įgulą iš Sidnėjaus oro uosto į karantino viešbutį.

Tačiau institucijos nuo to laiko nustatė daugybę galimų infekcijos vietų, kurias lankė tūkstančiai žmonių visame Sidnėjaus centre, įskaitant pagrindinį miesto verslo rajoną.

Valdžiai kėlė nerimą atvejai, kai žmonės pasigaudavo virusą per trumpą kontaktą parduotuvėse ir paskui greitai užkrėsdavo savo šeimos narius.

Naujojo Pietų Velso valstijos, kuriai priklauso Sidnėjus, premjerė Gladys Berejiklian tai pavadino „baisiausiu laikotarpiu“ nuo tada, kai pandemija kilo daugiau nei prieš metus.

Penktadienį ji nurodė visiems, gyvenantiems ar dirbantiems keturiuose centriniuose Sidnėjaus rajonuose, bent savaitę likti namuose, ir išeiti iš namų tik įsigyti būtiniausių prekių, gauti medicininę priežiūrą, mankštintis ar į darbą, jei neįmanoma dirbti iš namų.

Apribojimai taikomi ir centrinio verslo rajono darbuotojams, baiminantis, kad važinėjantys į darbą ir iš jo asmenys gali išplatinti virusą kitose miesto vietose, sakė G. Berejiklian.

Australija yra kol kas viena iš šalių, sėkmingiausiai suvaldžiusių COVID-19 pandemiją – maždaug 25 mln. gyventojų turinčioje valstybėje buvo užfiksuota kiek daugiau nei 30 tūkst. infekcijos atvejų ir 910 mirčių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją