Johnas Nottas, 1983 metais atsistatydindamas iš M.Thatcher vadovaujamos konservatorių vyriausybės gynybos ministro posto, parašė ir privatų laišką, kuris buvo paviešintas tik dabar.

"Didžiausias Jūsų, kaip premjerės, triumfas, leiskite tarti, yra tai, kad jūs patinkate savo kolegoms. Kai kurie jų net myli Jus, bent kažkiek", - rašė jis laiške M.Thatcher, kuri mirė šių metų balandį, būdama 87 metų.

"Mūsų dienomis nedovanotina taip sakyti, bet aš išties žaviuosi Jumis kaip moterimi, - jūsų gera išvaizda, žavesys ir laikysena visada mane traukė kaip vyrą", - toliau tęsė J.Nottas.

"Atsiprašau, bet kas čia bloga!" - teisindamasis rašė jis.

"Manau, kad Jūsų emocingas, instinktyvus ir nepragmatiškas požiūris į daugumą dalykų - labai jau nevyriškas - yra jūsų sėkmės politikos pasaulyje, kuriame dominuoja vyrai, paslaptis", - sakoma J.Notto laiške.

Apie šį laišką, pasirašytą "Su meile - Johnas", buvęs ministras užsiminė savo memuaruose, kuriuose taip pat parašė, jog nesulaukė iš M.Thatcher atsakymo.

M.Thatcher buvo Didžiosios Britanijos vyriausybės vadovė nuo 1979 iki 1990 metų. Jos asmeninius dokumentus, datuojamus po 1983 metų, išleido Margareth Thatcher fondas.

81-erių J.Nottas labiausiai pasižymėjo vadovaudamas Britanijos gynybos ministerijai per 1982 metų Folklando karą.