Pagal Ukrainos įstatymus, atsistatydinimo prašymą generalinis prokuroras turi pateikti šalies prezidentui, o šis – teikti Aukščiausiajai Radai tvirtinti balsų dauguma.

Antradienį generalinis prokuroras J. Lucenko pristatė teisėsaugos tyrimo dėl K. Gandziuk žmogžudystės užsakymo eigą ir rezultatus Aukščiausioje Radoje. Kalboje parlamentarams jis tyrimą apibūdino kaip efektyvų, tačiau išreiškė pasipiktinimą, kad K. Gandziuk mirtis išnaudojama politikų viešiesiems ryšiams.

K. Gandziuk buvo žinoma Ukrainos aktyvistė, kovotoja prieš korupciją. Liepos 31 d. prie jos namų Chersone nežinomas užpuolikas K. Gandziuk į veidą šliūkštelėjo rūgšties. Lapkričio 4 d. dėl patirto sužeidimo ji mirė ligoninėje.

Pasak J. Lucenko, teisėsaugos tyrime figūruoja 12 asmenų galimai susijusių su K. Gandziuk nužudymo užsakymu. Tačiau viena iš labiausiai tikėtinų tyrimo versijų buvo nutekinta žiniasklaidai, o tai kelia grėsmę tyrimo sėkmei.

Generalinio prokuroro teigimu, dėl informacijos nutekėjimo, įtariamieji gavo jiems esminių žinių. J. Lucenko pridūrė asmeniškai pažinojęs K. Gandziuk ir esąs pasipiktinęs, kad kai kurie politikai jos kraują išnaudoja viešiesiems ryšiams.

„Kad niekas neturėtų pagrindo sakyti, kad kažkas įsikibęs laikosi valdžios, noriu pareikšti, kad teikiu pareiškimą atsistatydinti. Šiandien jį pateiksiu Ukrainos prezidentui ir jūs parlamente turėsite svarstyti šį klausimą“, – J. Lucenko pasisakymą Radoje cituoja leidinys „Obozrevatel“.

Rašoma, kad J. Lucenko pridūrė, jog „negali leisti šalyje dvivaldystės, kai teisėsaugos sistema žlugdoma be jokių įrodymų, net už atskleistus nusikaltimus“.