K. Karinis žiniasklaidai sakė, kad ketvirtadienį pateiks prezidentui pareiškimą dėl vyriausybės atsistatydinimo.

Jis taip pat paragino „Naujosios vienybės“ partiją siūlyti naują kandidatą į premjerus.

K. Karinis padėkojo visiems ministrams už nuveiktus darbus, o rinkėjams – už pasitikėjimą.

Pranešama, kad K. Karinis viliasi, jog rinkimai gali padėti jam perkrauti vyriausybę, dabartiniams koalicijos partneriams atmetus jo pasiūlytus pakeitimus.

K. Karinis nurodė, kad jo partija trečiadienį planuoja pasirinkti kandidatą į ministro pirmininko postą.

Neoficialiai kalbama, kad naująja premjere gali tapti dabartinė Latvijos gerovės ministrė, tačiau spaudos konferencijoje ji nekomentavo informacijos, kad galėtų užimti šias pareigas.


K. Karinis vadovavo tripartiniam aljansui, kuriam priklausė jo liberalkonservatyvioji partija „Naujoji vienybė“, konservatyvus „Nacionalinis susivienijimas“ ir centristinis konservatorių rinkimų aljansas „Jungtinis sąrašas“.

58-erių premjeras jau kurį laiką siekė išplėsti koaliciją ir į ją įtraukti „Žaliųjų ir valstiečių sąjungą“ bei kairiųjų pažiūrų „Progresyviuosius“, tačiau du jo koalicijos partneriai yra ne kartą išreiškę abejones ir penktadienį atsisakė dalyvauti derybose.

K. Karinis jau anksčiau yra derėjęsis su abiem opozicijos partijomis, kai anksčiau šįmet jo trijų partijų koalicijai nepavyko susitarti dėl kandidato į prezidento postą.

K. Karinis siūlė pertvarkyti tris ministrų postus, kad vyriausybė taptų dinamiškesnė, tačiau „Jungtinis sąrašas“ ir „Nacionalinis susivienijimas“ atmetė šį pasiūlymą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)