Skelbiama, kad pradėta paieškos ir gelbėjimo operacija.

BBC skelbia, kad kol kas neaišku, kiek žmonių buvo dingusiame povandeniniame laive. Tuo metu „The Guardian“ rašo, kad netoli „Titaniko“ nuolaužų dingo mažas povandeninis laivas su penkiais žmonėmis. Anot BBC, laive telpa penki žmonės: kapitonas, ne daugiau kaip trys turistai ir ekspertas.

Povandeninį laivą eksploatuojanti „OceanGate Expeditions“ patvirtino, kad laive yra žmonių. „Vertiname ir mobilizuojame visas galimybes, kad įgula saugiai sugrįžtų, – BBC citavo pranešimą. – Visas mūsų dėmesys sutelktas į povandeninio laivo įgulos narius ir jų šeimas. Dirbame, kad įgulos nariai saugiai grįžtų“.

Nuotykių ieškotojams buvo siūloma panirti iki „Titaniko“ nuolaužų. Pasak „New York Times“, tokia kelionė 2022 m. vasarą kainavo apie 250 000 JAV dolerių (šiuo metu 229 000 eurų). Įmonė kelionę anglies pluošto povandeniniu laivu reklamuoja kaip galimybę „pabėgti nuo kasdienybės ir atrasti kažką tikrai ypatingo“.

Titanikas“ nuskendo Atlanto vandenyne 1912 m. balandžio 15 d. per savo pirmąją kelionę iš Sautamptono į Niujorką, atsitrenkęs į ledkalnį, per nelaimę žuvo apie 1500 žmonių.

Laivo nuolaužos yra 3800 metrų gylyje, maždaug 600 kilometrų nuo Kanadoje esančios Niūfaundlendo salos krantų. Nuolaužas 1985 m. aptiko Roberto Ballardo ekspedicija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)