Pasak kompanijos "Sub Sea Research” vadovo G. Brookso, jis aptiko Didžiosios Britanijos prekybos laivą "SS Port Nicholson”, kurį 1942 metais torpedavo Vokietijos povandeninis laivas. Laivo karkasas rastas Atlanto vandenyno dugne už 80 kilometrų nuo JAV pakrantės.

Kaip tikina G. Brooksas, apie tai, kad kartu su "SS Port Nicholson” nuskendo didelis platinos krovinys, jis sužinojo iš JAV finansų departamento registrų. Anot jo, platinos luitus Sovietų Sąjunga perdavė Jungtinėms Valstijoms kaip mokestį už karinius tiekimus.

Amerikietis tvirtina radęs laivą prieš ketverius metus, bet laikęs savo radinį paslaptyje, kol įformino leidimą jį iškelti. Lobio kėlimo į paviršių operaciją G. Brooksas tikisi pradėti iki vasario pabaigos.

Klausimas, kam turi priklausyti nuskendęs krovinys, dar neišspręstas. Negana to, daugelis specialistų abejoja, ar nuskendusiame laive gali būti platina. Pavyzdžiui, Didžiosios Britanijos vyriausybės atstovai pareiškė, kad, jų duomenimis, "SS Port Nicholson” gabeno techniką ir amuniciją.