"Al-Jazeera" praneša, kad ataskaitoje teigiama, jog JAV specialiųjų pajėgų įsikišimas ir O. bin Ladeno nužudymas buvo "nusikalstama žmogžudystė", kurią įsakė JAV prezidentas. Ataskaitoje taip pat aprašomas "Al Qaeda" lyderio gyvenimas po 2001 metų rugsėjo 11-osios išpuolių. O. bin Ladenas į Pakistaną atvyko 2002 metais ir gyveno keliose šalies vietose, kol 2005 metais apsistojo Abotabade, kur 2011 metų gegužę jį rado JAV pajėgos.

Netrukus po reido Pakistano parlamentas užsakė nepriklausomą tyrimą, kad būtų nustatyta, ar Pakistano vyriausybė neaptiko teroristų lyderio dėl kompetencijos stokos, ar dėl to, kad bendrininkavo su "Al Qaeda". Taip pat reikėjo nustatyti, kaip Pakistano pareigūnai pražiopsojo JAV Centrinės žvalgybos (CŽV) veiklą savo šalyje.

Ataskaitoje kritikuojama Pakistano vyriausybė ir kariuomenė ir teigiama, kad "beveik visais vyriausybės lygiais aptiktas nusikalstamas aplaidumas ir kompetencijos stoka". Nors komisija nenustatė bendrininkavimo su "Al Qaeda", bet neatmeta, kad vyriausybėje arba už jos ribų galėjo būti tam tikras nuolaidžiavimo laipsnis.