Šiais metais ant Maskvos stogų pasirodė kelios oro gynybos sistemos. „Šiemet užbaigsime Maskvos miesto priešraketinės gynybos sistemų modernizavimą“, – kariuomenės pareigūnams sakė S. Šoigu, jį citavo Rusijos naujienų agentūros.

Jis sakė, kad oro gynybos ginklų kūrimas yra „vienas iš kariuomenės prioritetų“.

Pasak S. Šoigu, kariuomenė taip pat sudarys „oro gynybos divizijos brigadą, kuri bus apmokyta ir aprūpinta naujos kartos oras-žemė raketų sistemomis S-350“. Jis nepasakė, ar tai nauji planai, ar jie susiję su karu Ukrainoje.

Pastaraisiais mėnesiais, praėjus daugiau nei metams, kai Rusija užpuolė Ukrainą, Rusijos teritorijoje ir Maskvos aneksuotame Kryme padaugėjo bepiločių orlaivių atakų. Praėjusį mėnesį dronas bandė smogti į objektą Maskvos srityje.

Trečiadienį Maskvos aneksuoto Krymo valdžia teigė, kad Rusijos laivynas „atmušė“ dronų ataką Sevastopolio uoste.

Gynybos ministras S. Šoigu sakė, kad dvi moterys, numušusios du iš trijų bepiločių orlaivių, bus apdovanotos, jos gaus ir pinigines premijas.

Ataka įvykdyta netrukus po prezidento Vladimiro Putino netikėto apsilankymo Sevastopolyje savaitgalį. S. Šoigu sakė, kad trys dronai bandė nusitaikyti į Rusijos infrastruktūrą Kryme, bet buvo sunaikinti.

Rusijos statytinis gubernatorius Michailas Razvožajevas sakė, kad kariškiai šaudė į bepiločius orlaivius „smulkiais ginklais“, „veikė ir oro gynyba“. Pasak M. Razvožajevo, aukų nebuvo, joks laivas nebuvo apgadintas, tačiau sprogimai išdaužė kelių pastatų langus.

M. Razvožajevas stengėsi nesureikšminti atakos, sakė, kad laivynas „užtikrintai ir ramiai“ ją atmušė. Jis paragino laikytis rimties ir tvirtino, kad „padėtis kontroliuojama“, taip pat neigė pranešimus, kad žmonės išvyksta iš Krymo. Pasak jo, tai – neva Kyjivo skleidžiamas „melas“. „Sklinda informacija apie evakuacijas iš pusiasalio keltais ir panašios nesąmonės“, – sakė jis.

Dieną anksčiau Kyjivas pranešė, kad per sprogimą Kryme buvo sunaikintos Rusijos raketos, bet atsakomybės už tai neprisiėmė. Spalį prieš Rusijos Juodosios jūros laivyną buvo surengta didžiulė dronų ataka, dėl jos Kremlius kaltino Ukrainą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją