Ginkluoti asmenys, kaip manoma, priklausantys ekstremistų grupuotei „Islamo valstybės Vakarų Afrikos provincija“ (ISWAP), antradienį šaudė ir traiškė automobiliais gyventojus per ataką atokiame Felo kaime.

Šaltiniai naujienų agentūrai AFP pranešė, kad žuvusiųjų skaičius išaugo, netoli piemenų bendruomenės gyvenvietės aptikus dar 10 lavonų. Anksčiau skelbta apie 59 aukas.

„Jie iš tikrųjų nužudė 69 asmenis. Buvo aptikta daugiau kūnų, išmėtytų atviroje erdvėje“, – sakė vienas aukšto rango karininkas.

Vyriausybės remiamos su džihadistais kovojančios sukarintos organizacijos narys Ibrahimas Limanas pateikė tą patį bendrą skaičių.

„Kūnai buvo išbarstyti plačioje erdvėje, nes sukilėliai persekiojo savo aukas, šaudydami ir traiškydami jas savo transporto priemonėmis“, – pažymėjo jis.

Vienas bendruomenės lyderis, pageidavęs likti anonimas, nurodė kad užpuolikas nukovė tuos 69 „vyrus ir vaikus“, kai šie ganė galvijus prie girdyklos už kaimo ribų.

„Mūsų žmones netikėtai užklupo juos apsupę ginkluoti asmenys“, – sakė lyderis.

„Tai atviras laukas, kur negalima niekur pasislėpti. Jie negalėjo pasprukti, negalėjo pabėgti nuo transporto priemonių“, - kalbėjo jis.

Vietos lyderiai anksčiau teigė, kad ataka tikriausiai buvo kerštas už tai, kad bendruomenės savigynos grupė, suformuota siekiant užkirsti kelią galvijų vogimui, nukovė džihadistų.

Nigerijos šiaurės rytus krečia prieš dešimtmetį prasidėjęs islamistų sukilimas, pareikalavęs mažiausiai 36 tūkst. gyvybių ir privertęs maždaug 2 mln. žmonių palikti savo namus.

ISWAP yra 2016 nuo džihadistų judėjimo „Boko Haram“ atskilusi grupuotė.

Pastaruosius dvejus metus ji aktyviau rengia išpuolius, per kuriuos dažnai žūsta kariai.

Pastaraisiais mėnesiais padaugėjo atakų prieš civilius gyventojus, dėl kurių kaltinama ISWAP.

Maždaug už 80 km nuo regiono sostinės Maidugūrio esantis rajonas, kur buvo į įvykdytas vėliausias išpuolis, anksčiau ne kartą buvo tapęs džihadistų taikiniu.

Reaguodama į smurtą valdžia pasiuntė daugiau nei 100 sukarintų organizacijų narių ir vietos medžiotojų, turinčių padėti apsiginti nuo išpuolių.