"Politiškai buvo lengviau pradėti personalo revoliuciją nuo "jėgos" bloko, nes šis yra tiesiogiai atsakingas prezidentui, - teigė Borisas Makarenka, Maskvoje įsikūrusio Politinių technologijų centro direktoriaus pavaduotojas. - (Pokyčiai) ekonominiame bloke pareikalaus intensyvesnių ir platesnių konsultacijų bei derybų".

S.Ivanovo paskyrimas, regis, išspręs ilgalaikį pasitraukiančio gynybos ministro Igorio Sergejevo ir Generalinio štabo viršininko Anatolijaus Kvašnino ginčą dėl karinės reformos.

Abu karininkai nesutaria daugiau kaip metus. Buvęs branduolinių pajėgų vadas I.Sergejevas priešinosi radikaliam Rusijos arsenalų sumažinimui, kurį siūlė A.Kvašninas. Šis nori, jog sutaupyti pinigai būtų skiriami geriau apmokyti karius ir naujai ginkluotei įsigyti.

S.Ivanovas, kuris Saugumo Taryboje globojo konkretesnės karinės doktrinos rengimą, dabar vertins pasiūlymus dėl karinės reformos ir užtikrins jų įgyvendinimą, teigė V.Putinas.

"S.Ivanovas yra V.Putino kūrinys, jis yra jam labai artimas ir dėl to greičiausiai galės įveikti generolų pasipriešinimą bei gauti Kremliaus paramą, - Maskvoje sakė nepriklausomas gynybos ekspertas Pavelas Felgenhaueris. - Jei jis priims tinkamus sprendimus, gali būti įvykdytos reikšmingos reformos. Jei ne, jos neįvyks".