Zhao Lijianas pradėjo eiti užsienio reikalų ministerijos atstovo pareigas 2020 metais po to, kai būdamas pasiuntiniu Pakistane pateko į laikraščių antraštes dėl prieštaringai vertinamų žinučių „Twitter“ socialiniame tinkle.

Jis pagarsėjo kaip Kinijos diplomatų, vadinamų „koviniais vilkais“, kolektyvo narys, garsiai gynęs komunistų valdomą šalį tokiose socialinės žiniasklaidos platformose kaip „Twitter“, kuri Kinijoje yra blokuojama.

Zhao Lijianas skleidė sąmokslo teorijas, įskaitant tą, kad JAV kariuomenė galėjo į Kiniją atgabenti COVID-19.

Jis taip pat sukėlė pasipiktinimą Kanberoje, kai paskelbė iliustraciją, kurioje pavaizduotas australų kareivis, laikantis kruviną peilį prie vaiko gerklės. Už tai Australijos ministras pirmininkas jį pasmerkė.

Vyriausybės interneto svetainėje skelbiama, kad Zhao Lijianas pradės eiti generalinio direktoriaus pavaduotojo pareigas Pekino sienų ir vandenynų reikalų departamente, kuris tvarko su Kinijos sienomis susijusias bylas.

Jo įtaka išaugo Pekinui pradėjus agresyvesnį diplomatinį posūkį, vadovaujant prezidentui Xi Jinpingui, galingiausiam Kinijos vadovui per pastaruosius dešimtmečius.

Požiūris į kinų diplomatus nesikeičia ir po to, kai praėjusį mėnesį naujuoju Rytų Azijos valstybės užsienio reikalų ministru buvo paskirtas ambasadorius JAV Qin Gang – aukščiausio rango diplomatas, garsėjantis griežtais pasisakymais prieš Vakarus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją