Cituodamas Ukrainos kariuomenės generalinį štabą, O. Arestovyčius sakė, kad Rusijos kariai frontuose nebeturi pakankamai išteklių, kad galėtų toliau žengti į priekį, jiems trūksta degalų, maisto produktų ir šaudmenų. „Okupantas yra alkanas ir basas“, – sakė O. Arestovičius.

Rusijos gynybos ministerijos atstovas Igoris Konašenkovas teigė, kad ketvirtadienį Rusijos pajėgos, kelias dienas apgulusios rytinį Ukrainos Izyumo miestą, pagaliau perėmė „visišką jo kontrolę".

Tačiau netrukus po to Ukrainos valdžios institucijos atmetė šį teiginį kaip „dar vieną Rusijos žiniasklaidos provokaciją“, o Charkivo srities gubernatorius Olehas Synehubovas „Telegram“ programėlėje rašė, kad „Izyumas yra Ukrainos miestas. Visada toks buvo ir visada bus“.

O. Sinehubovas pripažino, kad regione vyko smarkūs mūšiai, tačiau teigė, kad Ukrainos pajėgos išlaiko savo pozicijas Izyume. Jis taip pat sakė, kad mažiausiai šeši žmonės žuvo laukdami eilėje prie humanitarinės pagalbos antrajame Ukrainos mieste Charkive, ir pridūrė, kad dar 15 žmonių buvo sužeisti.

Charkivo policija pranešė, kad per pirmąjį karo mėnesį mieste iš viso žuvo 294 Ukrainos civiliai gyventojai, įskaitant 15 vaikų, ir pridūrė, kad mieste likę gyventojai šiuo metu beveik neišeina iš savo slėptuvių.

Ketvirtadienį, praėjus mėnesiui nuo karo pradžios, Ukrainos gynybos ministerija paskelbė, kad Rusija surengė daugiau kaip 1 800 oro smūgių virš Ukrainos. Be to, pasak jos, į Ukrainos taikinius iš sausumos ir jūros buvo paleista šimtai raketų.

V. Zelenskis padėkojo savo tautiečiams už pasipriešinimą rusų okupantams. Ukrainos gynėjai sustabdė priešą visur, sakė jis ketvirtadienį vėlai vakare paskelbtame vaizdo pranešime.

Prezidentas sakė tikįs, kad milijonai ukrainiečių, kurie dėl Ukrainos pergalės ir taikos padarytų viską, nusipelno apdovanojimų.

Daugelis Ukrainos teritorijų yra nepaliaujamai bombarduojamos, o humanitarinė padėtis kasdien darosi vis blogesnė. Tačiau Rusijos sausumos ir oro pajėgoms sunkiai sekasi užimti didžiuosius miestus, tokius kaip apgultą Mariupolį prie Azovo jūros ir sostinę Kyjivą.

Savo ruožtu Rusijos gynybos ministerija pareiškė, kad nuo karo pradžios vasario 24 dieną sunaikintos 202 Ukrainos priešraketinės gynybos sistemos, 257 bepiločiai orlaiviai ir daugiau kaip 1 500 tankų bei kitų šarvuotų kovos mašinų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės