Pokalbyje su žmogaus teisių gynėju Marku Feiginu „YouTube“ kanale jis pareiškė, kad anksčiau Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis buvo pateikęs panašų pasiūlymą, tačiau Rusija nesutiko.

„Jeigu kalbėtume protinga diplomatine kalba, tai mūsų tikslai absoliučiai skaidrūs. Kai pasiūlėme, kai pasiūlė mūsų prezidentas, jie nesureagavo. Taip, Peskovas atsisakė, nes tada iniciatyva buvo Ukrainos pusėje, ir jie negalėjo to leisti. Dabar iniciatyva jų pusėje“, – paaiškino O. Arestovyčius.

Anot Ukrainos prezidento kanceliarijos patarėjo, Rusija bando „numuilinti“ Ukrainos siūlymą ir parodyti kaip šalį, kuri nori karo.

„Galiu atsakyti: mes norime, kad karas tęstųsi, tęstusi iki tos akimirkos, kai paskutinė paskutinio okupanto koja pasitrauks iš mūsų teritorijos. Tada būsime pasirengę deryboms. Tokia mūsų sąlyga. Todėl jokių paliaubų čia nebus, bus tik HIMARS ant jūsų galvų“, – pridūrė O. Arestovyčius.

Rytų Ukrainos gyventojai atmeta Putino kalėdines paliaubas

Rytų Ukrainos gyventojai atmeta 36 valandų kalėdines paliaubas, kurias sausio 5 dieną paskelbė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

Nepasitikėjimą Rusijos lyderiu ir jo pažadais byloja žmonių komentarai, kuriuos Kramatorske išgirdo „Reuters“ korespondentai.

„Manau, kad tik mūsų kovotojai ir Ukrainos ginkluotosios pajėgos yra tie, kas nuspręs, ar bus nutraukta ugnis, ar ne. Paliaubos įmanomos tik tuo atveju, jeigu jie grąžins mums Krymą, Donbasą. Va tada ir galės nuspręsti nutraukti ugnį savo purvynuose, savo teritorijose“, – kalbėjo 30 metų policijos pareigūnas Oleksandras.

Kremlius skelbia, kad V. Putinas nurodė ugnį nutraukti penktadienio, sausio 6 dienos, vidurdienį: esą, šį jo sprendimą nulėmė patriarcho Kirilo iš Maskvos, Rusijos Stačiatikių bažnyčios vadovo, prašymas.

„Aš nepasitikiu. Žiūrėkite, šventėme savo katalikiškas Kalėdas, ir karas nebuvo nė akimirkai sustojęs. Buvo Nauji metai, raketos kaip krito, taip krito. Gruodžio 31 dieną buvo trys ar keturi galingi smūgiai. Ir tai vien Kramatorske. Karas nė minutei nesustoja, nei per šventes, nei savaitgaliais. Žinoma, kad Putinu nepasitikiu, o kaip gi kitaip“, – sakė 30 metų Kramatorsko gyventojas Valerijus.

Rusijos Stačiatikių bažnyčia Kalėdas švęs sausio 7 dieną. Ukrainos pagrindinė Stačiatikių bažnyčia nuo Maskvos patriarchato atsiskyrė, dauguma ukrainiečių Kalėdas pradėjo švęsti gruodžio 25 dieną – kartu su Vakarų pasauliu.

„Putino kariai neklauso jo įsakymų. Jų tikslas mus kankinti, priversti kentėti kaip kokiuose karo žaidimuose, jie nori naikinti mūsų namus ir priversti žmones kentėti. Netikiu jų pažadais“, – kalbėjo šešiolikmetis Kramatorsko gyventojas Ruslanas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)